Nu de herfst in volle gang is hadden we een heerlijk recept gevonden voor op de groep! Namelijk een curry met pompoen en spinazie. Een vegan versie van de bekende “Tikka Masala” waarin de kip wordt vervangen door pompoen en spinazie. Een gerecht om lekker van op te warmen tijdens de herfstige dagen!
Ingrediënten (2 a 3 personen):
2 cm gember
1 ui
1 blikje tomatenpuree
1 pak tomaten Frito
400 gr pompoen, in blokjes
1 eetlepel garam masala
1 theelepel kurkuma
300 gr verse spinazie
150 ml kokosmelk
Olie om te bakken
Kruidenmengsel:
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel kaneel
1 teen knoflook, geperst
Snufje chili
1 eetlepel olie
Voor erbij:
Naanbrood
Handje cashewnoten
175 gr rijst
Verse koriander
Bron: Leuke recepten
Voor de frisse bite hadden we er een Linzensalade met mango, rucola en avocado bij gemaakt.
Ingredienten:
- Linzen
- Mango
- Avocado
- Verse koriander
- Verse munt
- Bosuitjes
- Citroensap
- Olijfolie
- Peper en zout
- Rucola
- Spoel de linzen schoon met koud water. Doe ze daarna in een grote schaal met de rucola.
- Snijd de rijpe mango en avocado in kleine stukjes. Snijd de verse kruiden fijn en snijd de bosuitjes in dunne reepjes.
- Doe alle klein- en fijngesneden ingrediënten bij de linzen in de schaal. Meng met een beetje citroensap en olijfolie goed elkaar. Voeg nog een beetje peper en zeezout toe en klaar is de salade.