Tikka Masala curry met pompoen

Nu de herfst in volle gang is hadden we een heerlijk recept gevonden voor op de groep! Namelijk een curry met pompoen en spinazie. Een vegan versie van de bekende “Tikka Masala” waarin de kip wordt vervangen door pompoen en spinazie. Een gerecht om lekker van op te warmen tijdens de herfstige dagen!

Ingrediënten (2 a 3 personen):
2 cm gember
1 ui
1 blikje tomatenpuree
1 pak tomaten Frito
400 gr pompoen, in blokjes
1 eetlepel garam masala
1 theelepel kurkuma
300 gr verse spinazie
150 ml kokosmelk
Olie om te bakken

Kruidenmengsel:
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel kaneel
1 teen knoflook, geperst
Snufje chili
1 eetlepel olie

Voor erbij:
Naanbrood
Handje cashewnoten
175 gr rijst
Verse koriander

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een kom en voeg de kruiden toe voor het kruidenmengsel en de olie. Schep door elkaar en verdeel de gekruide pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster ze 15 à 20 minuten in de oven.

Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Hak de gember en ui fijn en fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Voeg de garam masala en de kurkuma toe en bak even mee zodat de geuren en smaken goed naar boven komen. Voeg de tomaten puree toe en bak 2 minuutjes mee en voeg dan ook de pak tomaten frito toe. Giet de kokosmelk erbij en meng de saus goed door elkaar en breng zachtjes aan de kook.

Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken in de saus. Als alle spinazie geslonken is schep je ook voorzichtig de geroosterde pompoenblokjes door de saus (bewaar er eventueel een paar voor de garnering). Serveer de rijst met de tikka masala curry en garneer met wat grof gehakte cashewnoten en koriander en eventueel wat pompoenblokjes. Serveer het naanbrood er los bij.

Bron: Leuke recepten

 

Voor de frisse bite hadden we er een Linzensalade met mango, rucola en avocado bij gemaakt.

Ingredienten:

  • Linzen
  • Mango
  • Avocado
  • Verse koriander
  • Verse munt
  • Bosuitjes
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Rucola
  1. Spoel de linzen schoon met koud water. Doe ze daarna in een grote schaal met de rucola.
  2. Snijd de rijpe mango en avocado in kleine stukjes. Snijd de verse kruiden fijn en snijd de bosuitjes in dunne reepjes.
  3. Doe alle klein- en fijngesneden ingrediënten bij de linzen in de schaal. Meng met een beetje citroensap en olijfolie goed elkaar. Voeg nog een beetje peper en zeezout toe en klaar is de salade.