Pastasalade met asperges en rookvlees

Haal de lente in huis met een salade vol asperges. De moeder van Lauryn maakte deze salade vaak in de lente zodra ze buiten in de tuin konden eten. Op deze manier brengt dit gerecht een mooie herinneringen met zich mee voor Lauryn. Het recept werd op de dinsdaggroep gedeeld, het viel in de smaak bij de kinderen. Simpel om te maken en erg lekker met een stokbroodje erbij geserveerd.

Ingrediënten (4 personen):

Bereidingswijze:

  1. Schil de asperges rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de aspgerges 5 min, draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water staan.
  2. Kook ondertussen de pasta gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Kook ondertussen in een andere pan de eieren hard. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in parten.
  3. Meng de mayonaise met het citroensap. Meng vervolgens de pasta met de mayonaise. Giet de asperges af en snijd ze in stukjes. Snijd het rookvlees in reepjes. Meng de asperges, eipartjes, rucola en het rookvlees door de pasta. Breng op smaak met peper en zout