Andijvie anders

Andijvie anders

Andijvie is één van de populairste bladgroenten. Er bestaan twee soorten: ‘gewone’ andijvie en krulandijvie, ook wel frisée. Gewone andijvie heeft een grote krop met grove, groene bladeren en een geel hart. Vandaag koken wij met allebei. Verse krulandijvie uit de moestuin en gewone andijvie uit de supermarkt. Let op! Andijvie slinkt tijdens de bereiding. Reken daarom per persoon voor gekookte andijvie op ongeveer 400 gram. Gebruikt u de groente rauw dan is 100 gram per persoon voldoende.

Benodigdheden
● Andijvie
● Ui
● Paprika
● Spekreepjes
● Pijnboompitten
● Italiaanse kruiden/basilicum
● Tagliatella
● Rode pesto
● Tomatenpuree

Voorbereiding

1. Tomatenpuree: Tomaten een uur zacht laten koken. Vervolgens in een zeef platdrukken, de
velletjes en pitten blijven hierdoor achter.
2. Pijnboompitten lichtbruin roosteren in een droge koekenpan.
3. Andijvie wassen en klein snijden.
4. Ui en paprika snijden.

Bereidingswijze

1. Water opzetten voor de pasta.
2. Spekjes en ui bakken. Later de paprika toevoegen.
3. Tomatensaus en paprika toevoegen.
4. Andijvie toevoegen en deze laten slinken.
5. Pijnboompitten toevoegen.
6. Als de pan van het vuur is; de rode pesto erdoor roeren.