Boerenkoolchips

In Amerika is het al even hot & happening: kale chips. Ja wel; boerenkool chips! Klinkt niet echt sexy hè? Nee, vind ik ook niet. Maar deze groene groente is ontzettend gezond voor je. Daarom wordt het ook vaak in groene smoothies verwerkt. Boerenkool bevat veel verschillende vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en K) waarvan een aantal als antioxidanten werken in ons lichaam. Mineralen als calcium, kalium en fosfor hebben ook een zeer positief effect op onze gezondheid. Gezonde jongen, die boerenkool.

Naast een degelijke stamppot, kun je er dus ook een lekkere en gezonde snack van maken. Klinkt misschien vreemd, maar laat het beeld van Unox worsten, schaatsen en andere winterse taferelen los, en give it a try! Het maken van de boerenkool chips is in elk geval niet moeilijk. Je kunt de chips als healthy snack eten, maar je kunt het ook in je salade doen, zodat het een lekkere crispy bite krijgt.

Ingrediënten boerenkool chips:

  • 300 gram verse boerenkool
  • Olijfolie
  • Zout (Himalayazout, zeezout, wat je wilt)
  • Peper

Je kunt eventueel ook andere kruiden als cayennepeper, paprikapoeder, tahin of knoflook toevoegen. Experimenteer en kom er zo achter wat jouw favo kale chips mix is.

Bereiding boerenkool chips:

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Was en droog de boerenkool, verwijder de steeltjes en harde nerven en snijd de bladeren in grote stukken. Als je een zak gesneden boerenkool hebt gekocht, hoef je dit dus niet te doen.
  • Sprenkel de olijfolie over de boerenkool en strooi het zout en peper erover (of de andere kruiden die je hebt gekozen).
  • Leg de bladeren in een platte laag op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak 20 minuten in de oven, tot de kool knapperig is. De kool mag niet verkleuren, want dat komt de smaak niet ten goede.
  • Leg de chips op het bakpapier op een rooster om af te koelen.

Genieten maar!