Groentechips

Groentechips, echt, is dat lekker?? Ja heel lekker!!

Ingrediënten:

-1 zoete aardappel

-1 biet

-1 pastinaak

-1 winterpeen

-olijfolie

-zeezout

Bereiding:

1.)Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2.)Was de groente goed en schil ze met een dunschiller.

3.)Snijd vervolgens alle groenten in zo dun mogelijke plakjes. Doe dit met een scherp mesje of met dunschiller. Hoe dunner hoe beter!

4.)Leg de plakjes op een bakplaat, giet in een kommetje wat olijfolie en zeezout. Breng met een kwastje een klein laagje olie aan op de groenten. Niet teveel anders worden ze niet knapperig.

5.)Zet de bakplaat zo’n tien minuten in de oven. Houd in de gaten hoe snel het gaat. Biet heeft langer nodig dan zoete aardappel.

*Het is handig om de verschillende groenten apart van elkaar in de oven te doen. De biet heeft wat langer de tijd nodig dan de wortel. Zo voorkom je dat sommige groenten gaan verbranden terwijl andere nog sappig zijn.

*Groentechips is een leuke traktatie! Laat de kinderen een leuke stempel maken, versier hier koffiefilters mee en vul ze met de groentechips! Tip: de chips kun je niet dagen bewaren.