Oranje Groentesoep

Vandaag eten we soep!

Ingrediënten: (vier personen)

1 ui

2 eetlepels olijfolie

500 gram winterwortels

250 gram zoete aardappel

250 gram pompoen

1,25 liter bouillon

100 ml boeren yoghurt

Peper en zout

-Halveer de ui, verwijder de schil en snijd de uien in dunne plakjes. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien 10 minuten aan zonder te kleuren.

-Schil de wortels, zoete aardappel en pompoen en snijd deze in gelijkmatige kleine blokken. Voeg ze aan de uien toe en bak ze enkele minuten mee. Schenk de bouillon erop, voeg zout en peper naar smaak toe. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook de soep in 40 minuten gaar.

-Pureer de groentes met een staafmixer tot een gladde soep. Roer de yoghurt er op het laatste moment door heen. Schep de soep in vier warme diepe borden en serveer direct.

*Voor een Aziatisch tintje aan de soep, voeg verse gember, kurkuma, citroenblad en limoensap toe aan de soep. Vervang de yoghurt door kokosmelk.