Gezonde aardbeientaart

Deze taart is gemaakt voor de afsluiting van de Rots & Watertrainingen. Een gezonde taart en oh zo smakelijk. Wij delen het recept graag met jullie om het zelf ook te kunnen maken. Het is het uitproberen zeker waard!

Ingrediënten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede

Voor één laag biscuit:

  • 2 eieren
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 35 gram speltbloem
  • 1 thee lepel wijnsteenbakpoeder
  • snufje vanillepoeder

Voor de vulling:

  • 9-10 mooie aardbeien
  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • 200 gram aardbeienpuree
  • 1,5 eetlepel rundergelatinepoeder

Voor de topping:

  • 100 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel honing
  • verse aardbeien

 

Bereidingswijze:

  1. Bak twee keer een biscuit laag in een vorm van 20 doorsnede. Verwarm hiervoor de oven op 180 graden. Bekleed een bakvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de rand licht in
  2. Klop de 2 eieren met de kokosbloesemsuiker tot een luchtige massa, dit neemt ongeveer 3x toe in volume! Mix met een handmixer ongeveer 15 tot 20 minuten.
  3. Weeg de droge ingrediënten af en spatel dit met een metalen lepel door het luchtige beslag. Giet het beslag in de vorm, en tik even flink tegen de onderkant zodat luchtbelletjes verdwijnen en het beslag zich gelijkmatig verdeelt.
  4. Bak de biscuit in ongeveer 10 minuten gaar, controleer met een satéprikker.
  5. Haal de biscuitcake uit de vorm en laat afkoelen. Voor deze taart moet je dus 2x een biscuitlaag bakken.
  6. Bekleed de vorm met bakpapier, ook aan de zijkant. Leg op de bodem 1 plak biscuitdeeg. Halveer voor de vulling 10 aardbeien. Ze de gehalveerde aardbeien met de snijkant rondom tegen de vorm aan.
  7. Pureer 200 gram aardbeien tot een puree. Schenk de puree in een pannetje. Klop de slagroom samen met de honing stijf. Voeg de yoghurt toe. Verwarm de aardbeienpuree op heel laag vuur. Voeg de gelatinepoeder toe en klop al kloppend met een garde heel goed door de aardbeienpuree. Voeg toe aan het yoghurt-mengsel en spatel goed door. Schenk de roomvulling in de vorm. Zorg ervoor dat de aardbeien aan de rand goed blijven staan. Strijk de vulling mooi glad en dek af met de tweede biscuitlaag.
  8. Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 4 tot 6 uur goed opstijven. Verwijder daarna heel voorzichtig de bakvorm en het bakpapier. Klop de slagroom voor de topping stijf met een lepel honing. Bestrijk hiermee de bovenste biscuitlaag. Garneer de taart verder met verse aardbeien.